Bouw en verbouwingen

Bouw en Verbouwing

Naast de specialisatie op het gebied van kozijnen, dakramen en dakkapellen heeft Frans Tellekamp inmiddels ook vele verbouwingen en renovaties gedaan. Van badkamers en keukens tot complete woningverbouwingen.
Verbouwen moet niet alleen functionele voordelen opleveren. Het moet vooral ook leuk zijn en geen problemen en rommel opleveren. Frans zorgt ervoor dat uw huis tijdens de verbouwing zoveel mogelijk bruikbaar en comfortabel wordt gehouden. En na afloop keurig wordt opgeleverd.
Frans Tellekamp heeft een groot aantal tevreden opdrachtgevers. We kunnen er veel over schrijven, maar uiteindelijk zijn de foto’s en de verhalen het beste bewijs. We laten ze graag aan u zien als we uw verbouwingsvraag bespreken.

Het beste advies

Frans start met een goed en helder advies. Iedere situatie is anders. Uitgangspunten, wensen, budgetmogelijkheden en het formaat van de badruimte bepalen met elkaar wat er uiteindelijk gerealiseerd kan worden.
Bel snel met Frans Tellekamp op 06 – 451 90 534 voor een vrijblijvend advies.

Deuren

Deuren

Ze zien er mooi uit en zijn leverbaar in veel kleuren en in diverse uitvoeringen. Bovendien hebben ze een hoge isolatiewaarde en gaan ze jarenlang mee. De onderhoudsarme kunststof deuren van VEKA zijn gemaakt van verhoogd slagvaste, weerbestendige grondstoffen. Kortom, met VEKA deuren haalt u iets moois en degelijks in huis! Ook leveren wij deuren met een platte aluminium dorpel, deuren met isostone dorpel en extra grote deuren (conform het Bouwbesluit). Dat laatste is mogelijk dankzij de extra staalversterkingen en meelashoeken die de deuren een unieke stijfheid geven. De stevige en stabiele deuren vallen mede door het degelijke beslag gemakkelijk in het slot en zorgen er mede voor dat ongenode gasten buiten blijven. Zo kunt u met een klein beetje fantasie een deur naar eigen ontwerp laten maken. Door een beetje te spelen met de verschillende opties tussen de modellen in combinatie met de vele soorten figuurglas en beslag, creëren u uw eigen deur. Kiest u liever voor een paneelvulling in de deur dan verwijzen wij u naar de onderstaande leveranciers. Dit zijn enkele folders, maar ook op de website van beiden staat een zeer uitgebreid aanbod aan deurvullingen tentoongesteld

Topline Deuren

Zowel de naar binnen als naar buiten draaiende deuren die wij maken worden gemaakt met zware stalen kokerprofielen en mee-lashoeken. Standaard worden alle deuren uitgerust met veiligheidsbeslag en gecertificeerde cilinders voor het hang en sluitwerk. De scharnieren die wij gebruiken zijn KT-R scharnieren, zonder opdekplaten op de deuren. Op onze deurkozijnen kunnen isostone, aluminium en kunststof onderdorpels worden toegepast. Ook de vullingen voor elk soort deur kunnen wij naar wens van elke klant aanpassen. Wanneer u de deuren in HVL-Look uitvoering zou combineren met het Topline NL 104 kozijn in HVL-Look uitvoering, dan heeft u het neusje van de zalm.

Profielsysteem

Meerkamerprofielen.
Inbouwdiepte 104/107 mm kozijn.
Inbouwdiepte deur 70 mm.
Wanddikte 3 mm.
45 graden contouren voor een moderne en vriendelijke uitstraling.
Deurprofielen in 3 vormen: verspringend, half verspringend of gelijkliggend.
Versterking volgens VEKA-richtlijn (NEN 6702).

Toepassingen en mogelijkheden

Keuze uit naar binnen- of naar buiten draaiend.
Roeden, variërend van 25 tot 118 mm.
Het systeem is KOMO gecertificeerd en draagd de SKG goedkeuring voor inbraakwerendheid.
VEKA AG is ISO 9001- gecertificeerd.
Standaarddeuren, isolerende, geluidswerende en inbraakwerende deuren.

Schuifpuien

Kunststof schuifpuien

Wat is er mooier dan in de natuur te wonen? Snel even de tuin in of het terras op om een frisse neus te halen. Door de grote ruiten stroomt het licht gul de woonruimte binnen en is het uitzicht vrij. Het VEKA schuifdeurprogramma is prima vormgegeven en afgestemd op uw persoonlijke woonwensen.
Wij hebben voor u 2 deurtypen beschikbaar, de hefschuifpui en de parallel-schuifkieppui. De VEKA schuifdeursystemen vormen een harmonieus geheel met het design van de VEKA raam- en huisdeursystemen. Vanzelfsprekend zijn ook de schuifdeuren in het volledige kleurengamma van de VEKA profielen beschikbaar.

Kunststof hefschuifpui

Door de grote glasvlakken van de Veka hefschuifdeuren worden woonruimten aangenaam helder verlicht. Met de brede deuropening zonder hinderlijke drempel loopt de binnenruimte naadloos over in de natuur. Hiervoor is een bijzonder stabiel profielsysteem nodig, om het grote gewicht van de schuifdeuren te dragen. Om de stabiliteit te waarborgen en de elegante vormgeving te behouden, heeft Veka een dikwandig meerkamer profiel ontwikkeld met zware metalen verstevigingen hier in. Daardoor is het geen enkel probleem om zware schuifdeuren van 3 meter breed en 2,5 meter hoog soepel te bewegen Door de dikwandige meerkamerprofielen van dit innovatieve hefschuifdeursysteem is ook energiebesparing verzekerd. In combinatie met de door Veka ontwikkelde dorpel met thermische onderbrekingen geeft dit ongevenaarde isolatiewaarden!

Kunststof Parallel-kiepschuifpui

Speciaal voor de kleinere deurmaten zijn parallel-schuif-kiepdeuren een interessant alternatief. Hierbij wordt de beweegbare vleugel heel eenvoudig gekiept over de vooraanliggende looprail aan de kant geschoven. De parallel-schuif-kiepdeuren van Veka profielen zijn eenvoudig te bedienen. Dankzij de extra slanke profielen en elegante stijl bieden ze de grootst mogelijke vrijheid in vormgeving. Uiteraard zijn ook deze Vekaprofielen energiebesparend en zeer stabiel. De parallel-kiepschuifpui wordt in de meeste gevallen niet gebruikt als toegang voor een woning, maar vaker voor een slaapkamer of de toegang tot een balkon.

Ramen

Topline ramen

Standaard draaien de draaikiepramen die wij maken voor beide (Topline NL104 en Topline AD70) kozijnen naar binnen. Wanneer het gewenst is om de ramen naar buiten te laten draaien dan kan dit aan de hand van een wisselprofiel. Bij ons heeft u de mogelijkheid te kiezen voor opdek-scharnieren of verdekt liggende scharnieren. Ook hebben wij meerdere oplossingen om ventilatiestanden toe te passen op de draaikiepramen. Het raam heeft standaard een draai en een kiep-functie.
Wanneer er extra ventilatie mogelijkheden gemonteerd worden op het draaikiepraam, dan betekend dat extra standen voor de kiep stand van het raam.Verder is er nog een optie om de draaikiepramen in elke draaistand vast te zetten, met een extra draaischaar. Krukjes zijn in creme, wit en rvs kleur te verkrijgen. Afsluitbaar met sleutel of niet.