Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Frans Tellekamp is dé specialist als het gaat om -kunststof- kozijnen. Frans adviseert, levert en monteert kunststof kozijnen van het bekende merk Veka.
Iedereen die op het punt staat de kozijnen van de woning te laten vervangen heeft de keuze uit houten- of kunststof kozijnen. Vandaag de dag kiest bijna iedereen voor de duurzame oplossing van kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen bieden namelijk volop voordelen.
Alle voordelen van kunststof kozijnen op een rij:

Meer kleurmogelijkheden zorgt voor een grotere keuze

Betere isolatie zorgt voor lagere stookkosten

Beter bestand tegen het weer zorgt voor langere levensduur

Kunststof zorgt voor besparing op onderhoudskosten

Minder inbraakgevoelig zorgt voor een veiligere woning

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een grote aanwinst voor ieder huis. Ze bieden enorm veel mogelijkheden zodat ze voor ieder raam geschikt zijn. Daarbij komt het voordeel dat kunststof geen onderhoud nodig heeft. Bovendien hebben kunststof kozijnen de hoogste isolatiewaarde wat veel kan besparen.

Waarom kunststof?

Kunststof kozijnen worden doorgaans gemaakt van polyvinylchloride (PVC), een soort plastic. De dikte en kwaliteit van de producten verschillen flink. Kunststof heeft vele goede eigenschappen zoals: duurzaam, geluiddempend, onderhoudsvrij, vochtwerend, recyclebaar en daardoor milieuvriendelijk.

Waarom kunststof en geen hout?

Kunststof gaat gepaard met veel voordelen. Zoals gezegd is het grootste voordeel van kunststof dat het niet rot en makkelijk te onderhouden is.

Voordelen van kunststof kozijnen:

  1. Een kozijn van kunststof rot niet
  2. Kunststof is vochtwerend
  3. Kozijnen van kunststof zijn makkelijk schoon te houden
  4. Kunststof gaat lang mee
  5. In vele kleuren leverbaar

Verschillende soorten ramen:

Ook bij kunststof kozijnen zijn er verschillende soorten ramen.

  • Een vast raam: Een vast raam is zoals het eigenlijk al zegt een raam dat vast is en dus niet open kan. Het raam bestaat alleen uit een kozijn en een ruit.
  • Een valraam: Een valraam wordt meestal geplaatst op hoge plekken op de muur. Je kunt hierbij denken aan badkamers.
  • Een draaikiepraam: Een draaikiepraam is een populair type raam. Dit raam kun je verticaal als horizontaal openen. Dit type raam is erg ideaal in een appartement waarbij je weleens het raam in zijn geheel wil openen en soms half open om goed te ventileren.

Isolatie van het glas

Het verschil tussen HR + en HR ++ is dat er bij HR ++ geen lucht maar gas als spouwvulling wordt gebruikt. HR +++ bestaat uit drie glas platen. Kies voor HR++ of triple glas (HR+++) omdat je hiermee flink op je energierekening kunt besparen.

Opties kunststof kozijnen:

Het mooie van kunststof kozijnen is dat u uit veel opties kunt kiezen. Je kunt denken aan rolluiken, ventilatieroosters, dubbel glas, triple glas en de vele verschillende maten/kleuren en vele RAL-kleuren.

Vergunning nodig?

Wellicht dat je je afvraagt of er een vergunning nodig is voor het plaatsen voor kunststof kozijnen. In de meeste gevallen kunnen kozijnen vergunningsvrij worden geplaatst. In sommige gevallen is er wel een vergunning nodig.

Bent u ook overtuigd? Of heeft u nog een vraag? Bel snel met 06 – 451 90 534 voor een afspraak. We komen graag bij u langs.

Brochures